BATCH #2: WIRA ECOMM 2022

BELAJAR SECARA PRAKTIKAL STRATEGI, GAMEPLAN & TEKNIKAL FB ADS UNTUK BUAT JUALAN 100% AUTO DI WEBSITE ECOMMERCE…

...Siang Atau Malam, Hari Cuti Atau Hari Bekerja, Staff Close Sale MC atau Resign. Anda Boleh Terus Buat Jualan 24/7 Tanpa Henti!

TEASER: GAMEPLAN YANG BAKAL ANDA PELAJARI & SETUP SECARA PRAKTIKAL

RM1,000,000.00 Jualan Terkumpul dalam Tempoh 5 Bulan!

(Ecommerce Produk Islamik)

Sebelum belajar formula iklan untuk e-commerce:

  1. Tuan Hairul ni tak tahu flow iklan FB Ads untuk tarik pelanggan beli di web.
  2. Beliau stuck tak tahu macam mana nak mula! Tak tahu nak guna iklan jenis apa dan copywriting macam mana sesuai untuk promote store e-commerce.
  3. Akibatnya,terpaksa harapkan staff close sale semata-mata. Bila nak naikkan sale je, kena tambah staff, overhead pun makin meningkat.

1 Website hasilkan jualan, +/-RM180k/bulan. Ada 2-3 lagi website yang hasilkan 40k-50k jualan per bulan. 5 bulan jualan terkumpul RM1J) 

Selepas belajar formula iklan untuk e-commerce:

  1. Tuan Hairul mula faham asas marketing funnel untuk e-commerce.
  2. Sekarang dah tak bergantung 100% pada team sales Whatsapp dah. (Jimat kos operasi, tak perlu gajikan ramai staff close sale)
  3. Selepas 5 bulan belajar & amalkan, jualan terkumpul sebanyak +-RM1 juta!

PENAFIAN: Bukan semua orang akan dapat hasil begini. Tiada sebarang janji & jaminan akan dapat hasil begini. Ianya bergantung pada jenis produk, bajet ads dan tahap usaha. 

Jualan Ecommerce +/-RM63,000!

(Ecommerce Krim Kulit)

Jualan Ecommerce Naik 3.5X GANDA!

(Ecommerce Jam Tangan Premium)

Sebelum belajar formula iklan untuk e-commerce:

  1. Tuan Amirul tak tau iklan jenis apa yang sesuai untuk tarik pelanggan beli di website.
  2. Beliau tak tau copywriting macam mana yang boleh tarik minat prospek untuk beli di web.
  3. Akibatnya, bila buat iklan, tak ramai yang beli di web. Kena harapkan 100% close sale manual Whatsapp.

Selepas belajar formula iklan untuk e-commerce:

  1. Tuan Amirul dah tahu teknik iklan & copywriting yang berkesan untuk buat jualan di web.
  2. Selepas 1 bulan belajar, beliau berjaya buat jualan 10 unit jam.
  3. Selepas 2 bulan belajar, jualan meningkat secara mendadak kepada 35 unit jam.

17 Hari +/-RM7,000!

(Ecommerce Produk Kesihatan)

422 Unit Baju Terjual (RM48,207.10)! ROAS 8.00!

(Ecommerce Pakaian Hipster)

Nama Saya DANIAL ARIF... Saya Ada 9 Tahun Pengalaman Dalam Bidang Pemasaran Digital~!

Pernah Menjadi Jurulatih Program Bersama:

Salam dan hai~!

Apa khabar kawan? Bisnes sihat tak? =)

Buat anda yang belum kenal, nama saya Danial Arif.

Saya usahawan Ecommerce sepenuh masa.

(Hasil jualan saya100% auto guna website ecommerce)

Sebelum ini pernah bertugas sebagai Pengurus Pengiklanan di sebuah agensi pemasaran digital

Sebagai pengurus, selain dari uruskan FB ads & Google ads klien, saya juga melatih digital marketer junior.

Saya juga pernah dilantik menjadi “Digital Marketing Consultant” untuk aplikasi Bateriku.com.

Selain itu, saya pernah jadi Copywriter/Penulis Konten di Team Fames Sdn Bhd(sebuah agensi pemsaran FB milik Tuan Firdaus Azizi) dari Julai 2016 – Januari 2019. 

Sejak tahun 2013 lagi, Hampir setiap hari saya bergelumang dengan FB Ads, Google Ads, Email Marketing, Whatsapp Marketing dan SMS Marketing!

Maksudnya, bidang iklan (khususnya FB Ads) ni memang MAKANAN saya.

Orang kata kalau nak belajar apa-apa ilmu, biarlah belajar dengan orang yang memang amalkan ilmu tu.

Bukan yang hanya sekadar mengajar je, tapi tak amalkan pun ilmu yang diajar tu.

Setuju kan? 😉

Saya pernah terlibat menjalankan kempen pemasaran untuk niche-niche berikut:

  • Fesyen lelaki
  • Fesyen muslimah
  • Produk herba kesihatan
  • Servis aircond
  • Produk Supplement Berpantang
  • Pakej Umrah dan Travel
  • Produk FMCG

Saya juga ada bisnes eommerce jual produk niche bayi dan barang rumah.

Dalam masa yang sama, saya juga dah latih lebih dari 1,324 usahawan online sejak tahun 2016.

Berdasarkan pengalaman bertemu ribuan usahawan, boleh dikatakan…

9 Dari 10 Usawahan TERSANGKUT Dengan...

  • Kerja-kerja melayan Whatsapp. Kena reply satu-satu mesej prospek. Bila lambat balas pula, prospek merajuk tak jadi nak beli pula. Huhu~
  • Susah nak jumpa staff yang berdedikasi dan power close sale. Kalau ada staff close sale pun, penat melayan ragam staff.
  • Paling runsing sekali staff cuti panjang. Takde orang nak layan leads!
  • Ada yang dah mula nak berhijrah ke arah ecommerce. Tapi, jualan sangkut. Tak berjaya buat jualan yang banyak seperti guna whatsapp
  • Cuba nak scale ads untuk naikkan jualan, hangus terbakar bayar duit iklan je

Anda Boleh Keluar Dari JERAT-JERAT Ini Sekarang...

…dengan syarat, ada strategi iklan yang betul…

…guna jenis iklan yang betul…

…copywriting iklan dan flow website yang memukau.

Ramai yang  masih gagal buat jualan yang banyak & menguntungkan, sebab tiada strategi yang betul, salah pilih jenis iklan dan tiada copywriting atau flow web yang memukau.

Misi saya tahun ini, saya mahu bangunkan sekurang-kurangnya 1000 usahawan online untuk buat jualan 100% AUTO guna website ecommerce sendiri.

Sebab itu, saya telah kemaskini & naik taraf modul ecommerce sedia ada.

Saya telah himpunkan langkah demi langkah strategi, taktik dan teknik untuk buat jualan lebat menggunakan pelantar ecommerce. 

Panduan terbaru saya ini adalah.

Jana Jualan & Gandakan Conversion Ecommerce Anda!

A-Z Formula Bina iklan yang Berkesan, Scale-up Iklan & Gandakan Untung 100% AUTOMATIK!
Video Panduan Ecommerce PALING TERKINI! Versi Kemaskini TAHUN 2022.

PELAJARAN 1: Funnel Ecommerce

Teori tentang marketing funnel. Bagaimana rancang strategi pemasaran dan bina funnel yang boleh sumbangkan jualan 5-6 angka secara 100% AUTOMATIK

PELAJARAN 2: Ads Copy

Copywriting yang berkesan untuk tarik prospek klik dan masuk ke website anda. Ini adalah antara elemen penting. Jika iklan hambar, tiada orang akan klik masuk ke web anda. Kalau tiada klik, macam mana nak berlakunya jualan?

PELAJARAN 3: Formula Ayat Jualan Lebat

Bukan setakat iklan kena padu. Ayat jualan yang anda tulis dalam website juga mesti kena memukau. Supaya prospek rasa tertarik dan tak sabar-sabar nak klik butang beli di web anda.

PELAJARAN 4: Pixel, Event Tracking & Domain Verification

Tutorial langkah demi langkah untuk pasang pixel, setup event tracking & verify domain anda. (Ini adalah modul paling terkini berdasarkan update FB yang terkini Mac 2021)

PELAJARAN 5: Strategi Iklan

Selain dari aspek copywriting, ayat jualan dan flow web... strategi iklan juga penting. Saya tunjukkan langkah-langkah yang saya guna untuk dapatkan interest dan iklan yang boleh jana untung.

PELAJARAN 6: Analisa Data Iklan

Ramai yang tidak berjaya buat ads yang berkesan sebab tidak tahu apa data yang penting perlu tengok pada ads. Sebab itu, bila iklan tidak jadi, tak tahu nak buat apa. Cara baca data ini sangat penting supaya kita tahu setakat mana prestasi iklan kita.

PELAJARAN 7: Teknik Turbo Scaling

Bagaimana cara untuk scale up bajet iklan anda dengan cepat. Supaya, anda dapat gandakan jualan 2X-3X dalam masa yang singkat.

PELAJARAN 8: Teknik retargeting R3

Sama macam menjual guna whatsapp, bukan semua prospek yang mesej akan beli pada hari yang sama. Jualan banyak berlaku dengan follow up. Jika buat jualan guna ecommerce, anda boleh follow-up secara AUTO. Guna teknik formula R3 yang saya kongsikan ini untuk retargeting prospek anda.

BONUS PERCUMA #1: Panduan Retargeting YouTube & Google Display Ads (Pakej Perak & Emas Sahaja)


Saya faham, biasanya selepas anda belajar, anda akan ada soalan nak tanya… atau mungkin juga anda ada sangkut dekat mana-mana masa nak buat ads. Ini perkara biasa. 🙂

Jadi, saya sediakan group Whatsapp untuk anda bertanya. Anda juga boleh minta pendapat dan juga idea tambahan dari saya melalui group Whatsapp ini.

(Contoh iklan retargeting guna YouTube Ads)👆🏻

Dalam modul ini, saya tunjukkan cara buat iklan retargeting yang betul-betul berhantu!

Kita akan follow-up semua prospek yang dah masuk ke web ecommerce di YouTube dan website-website lain.

Masuk FB prospek nampak ads kita, masuk YouTube nampak ads kita, baca artikel Siakapkeli pun nampak ads kita. Pokoknya, pergi mana-mana je mesti nampak ads produk kita.

(McD, KFC dan PizzaHut antara perniagaan yang guna strategi iklan ini)

BONUS PERCUMA #2: Panduan TikTok Ads (Pakej Perak & Emas Sahaja)


Dalam modul ini, saya tunjukkan tutorial langkah demi langkah untuk buat TikTok Ads yang berkesan.

Sebenarnya, setup teknikal TikTok Ads ni ada sedikit persamaan dengan Facebook Ads, cuma ada beberapa tips dan trick tambahan yang anda perlu tahu,

Modul ini bernilai RM97, tapi saya tak jual modul ini.

Anda hanya boleh dapat akses video panduan ini jika anda dapatkan panduan Wira Ecomm pakej perak atau emas sahaja.

BONUS PERCUMA 3: Panduan Bina Salespage Ecomm Guna Onpay (Semua Pakej)


Dalam modul ini, saya tunjukkan tutorial langkah demi langkah untuk membina salespage ecommerce. Saya akan tunjukkan A-Z macam mana nak buat dari kosong sampai siap salespage anda guna pelantar OnPay.

Selain itu, dalam modul ini, anda bakal pelajari asas-asas penting tentang ecommerce.

Dulu saya jual modul RM97, tapi sekarang saya sudah tak jual modul ini.

Anda hanya boleh dapat akses video panduan ini jika anda dapatkan panduan Wira Ecomm, tak kisah beli pakej apa pun, anda akan dapat bonus ini 100% PERCUMA

WIRA ECOMM: 4.5/5 Bintang!

...lengkap, straight to the point & tak meleret-leret. Banyak input baru saya jumpa.

Tuan Danial adalah pakar dalam bidang ni dan dia ajarkan based on real experience & case study store sendiri & klien-klien yang dia manage.
Baihaqi Suardi
Bisnes Dropship Ecommerce
Sebelum ini dah banyak belajar.

Tapi, tak sangka lepas belajar ni banyak lagi yang saya tak tahu. Banyak sangat ilmu dan strategi baru yang saya belajar.

Memang saya rekemen. Sebelum ni pun, saya dah beli semua panduan tuan. Mudah nak faham”.
Hanis
Pegawai Pemasaran Digital Karabaum
…dah tengok sampai habis. So far modul nampak tersusun dan tak meleret-leret. Kira kalau follow dari awal, insyaallah boleh faham.
Faris Osman
Ketua Copywriting Team FAMES
Panduan sangat mudah nak faham.

Banyak benda boleh belajar, bila nak scale up iklan & macam-macam lagi la.

Explaination sangat details, setiap tindakan diberitahu sebab, setiap masalah akan diberitahu punca & cara menyelesaikannya.Pembelajaran ditunjuk secara praktikal. Very recomended!
Syazwan Ariff
Pegawai Pemasaran Digital

BUTIRAN PAKEJ WIRA ECOMM 2022

Pilih Pakej yang Anda Mahukan

PAKEJ GANGSA

YURAN: 147
(TIADA DISKAUN)

PAKEJ PERAK

ASAL: RM1808
Early Bird: 217

(Diskaun & Jimat Sebanyak RM1,601.00)

PAKEJ EMAS (PALING JIMAT!)

ASAL: RM2505
Early Bird: 670

(Diskaun & Jimat Sebanyak RM1,835.00)

NOTA:

Jika anda pilih pakej emas, sesi 1-1 konsultasi selama 1 jam akan dibuat di Starbucks, Kelana Jaya, Selangor. Pihak admin akan hubungi anda untuk tetapkan tarikh dan masa. Sesi konsultasi perlu dibuat dalam masa 30 hari dari tarikh invois anda.

TAWARAN ISTIMEWA: PAKEJ EMAS

(TERHAD: 6 SLOT SAHAJA)

1 JAM: SESI LEPAK SAMBIL KONSULTASI 1-1

Saya bimbing anda untuk buat gameplan dan strategi ecomm untuk Ramadhan 2022 ni.

Kita duduk 1-1 & saya bantu anda brainstorm:

1. Gameplan, Strategi dan Funnel Ecomm

2. Angle masej iklan yang perlu fokus pasa tahun 2022 ni

3. Idea kreatif iklan anda

4. Cara uruskan bajet iklan (berapa kena belanja untuk split test, berapa RM kena scale dan bila kena cut off iklan supaya dapat minimakan rugi)

5. Bantu anda jana idea untuk main game ecomm secara long term.

Sesi ini diadakan selama 1 jam di Starbucks Paradigm Mall, Kelana Jaya. Jika tidak dapat bersemuka di lokasi ini, anda boleh 1-1 konsultasi bersama saya secara online (guna aplikasi Zoom).

Masih Tak Pasti Nak Pilih Pakej Apa?

  • Kalau anda sudah biasa run ads dan hanya perlukan idea baru (atau saja nak tambah lagi ilmu ecomm), boleh dapatkan Pakej Gangsa.
  • Kalau anda perlukan saya untuk “GUIDE” anda, boleh dapatkan Pakej Perak. Anda akan dapat sekali akses ke support group selama 3 bulan. Anda juga akan akses video panduan TikTok Ads & panduan retargeting YouTube Ads/Google Display Ads.
  • Kalau anda betul-betul serius nak fokus 100% jualan hanya guna ecommerce, sila dapatkan Pakej Emas. Anda akan dapat sekali SESI PERSONAL 1-1 selama 1 jam bersama saya. Kita akan duduk dan saya bantu anda buat plan & strategi bisnes ecomm sepanjang 2022 ini.

ADA SOALAN? SILA WHATSAPP:
011 - 2660 3980 (Puan Shuhadah)

Puan Shuhadah selaku admin, akan bantu jawab sebarang persoalan berkaitan pakej-pakej Wira Ecomm. Admin akan respon semasa tempoh bekerja, Isnin – Jumaat, 10:00 pagi – 05:00 petang. Sebarang persoalan yang diajukan pada hari Sabtu, Ahad atau cuti umum, akan dibalas pada hari bekerja yang berikutnya.