BUKU FIZIKAL: KITAB STRATEGI SULIT ECOMMERCE

INILAH “KITAB” YANG MENDEDAHKAN STRATEGI SULIT JANA,  TINGKATKAN JUALAN SECARA AUTO GUNA WEB ECOMMERCE…

TEASER: Isi Kandungan Kitab Strategi Sulit Ecommerce

(BUKU FIZIKAL : 132 halaman)

Mockup 2 - Kitab Strategi sulit Ecommerce (shadows) (1)

(Gambar buku hard cover diatas ini hanyalah ilustrasi. Buku fizikal sebenar adalah dalam bentuk soft-cover)

(Teaser sikit isi kandungan buku ini. Ini perkongsian dari pembaca sendiri, bukan saya. 😀 )

Firdhaus Muntazar dan Kitab Strategi Sulit Ecommerce Danial Arif

"...penulisan yang lengkap untuk mereka yang baru dalam ecommerce. Juga sangat bagus untuk mereka yang sudah ada ecommerce tapi masih struggle untuk jana sales."

-Firdhaus Muntazar-
Founder Bootcamp Revolusi Online

Lutfi Azhar Shoppegram dan Kitab Strategi Sulit Ecommerce Dania Arifl

"Konten yang mantap, mudah nak faham dan jelas untuk usahawan yang baru nak start atau masih mencari jalan dalam game ecommerce."

-Lutfi Azhar-
Founder Shoppegram

2000++ Usahawan Telah Dapatkan Buku Ini!

Kitab Strategi Sulit Ecommerce 400 unit terjual
Firdhaus Muntazar dan Kitab Strategi Sulit Ecommerce Danial Arif
Lutfi Azhar Shoppegram dan Kitab Strategi Sulit Ecommerce Dania Arifl
encik zuhdi dan kitab strategi sulit ecommerce Danial Arif
Firdaus Azizi dan Kitab Strategi Sulit Ecommerce Danial Arif
pembaca buku kitab strategi sulit ecommerce 1
pembaca buku kitab strategi sulit ecommerce 2

Hasil Dari Strategi yang Saya Guna:

Jualan RM9,600 (Ikut Strategi dalam Kitab Strategi Sulit Ecommerce)

Testimoni 1

Jualan RM17,850 (Pulangan 4.63 Kali Ganda)

(E-commerce Kedai Buku 👆)

Jualan 422 unit (RM48,207.10) & ROAS 8!

result ecommerce BHD

(E-commerce Fesyen Hipster👆)

Pertama kali rasa nikmat tak balas PM!

(Newbie Ecommerce berjaya buat jualan RM8000 yang pertama…👆)

Nama saya Danial Arif… dan saya bukan sifu!

Danial Arif

Dari Meja SOHO,

Apa khabar kawan? Bisnes sihat tak? =)

Buat anda yang belum kenal, nama saya Danial Arif.

Saya usahawan Ecommerce sepenuh masa. 

Saya buat bisnes ecommerce ni dengan isteri saya je.


(Hasil jualan 100% Secara Ecommerce)

Sebelum ini pernah bertugas sebagai Pengurus Pengiklanan di sebuah agensi pemasaran digital.

Semasa menjadi pengurus sebelum ini, selain dari perlu uruskan FB ads & Google ads klien, saya juga perlu melatih digital marketer junior.

Selain itu, saya pernah jadi Copywriter/Penulis Konten di Team FAMES SDN. BHD. (sebuah agensi pemsaran FB milik Tuan Firdaus Azizi) dari Julai 2016 – Januari 2019. 

Saya berpengalaman dalam merancang strategi, uruskan, jalankan FB Ads dan tulis ayat iklan. 

Hampir setiap hari saya bergelumang dengan FB Ads dan saya dah biasa buat FB Ads sejak tahun 2013!

Maksudnya, bidang iklan (khususnya FB Ads) ni memang MAKANAN saya.

Orang kata kalau nak belajar apa-apa ilmu, biarlah belajar dengan orang yang memang amalkan ilmu tu.

Bukan yang hanya sekadar mengajar je, tapi tak amalkan pun ilmu yang diajar tu.

Setuju kan? 😉

Saya pernah uruskan kempen pemasaran untuk niche-niche berikut:

  • Fesyen lelaki
  • Fesyen muslimah
  • Produk herba kesihatan
  • Servis aircond
  • Produk Supplement Berpantang
  • Pakej Umrah dan Travel
  • Produk FMCG 

Saya juga ada bisnes E-Commerce niche barang bayi dan juga ada jual produk-produk viral dari China.

Dalam masa yang sama, saya juga dah latih lebih dari 1,324 usahawan online sejak tahun 2016.

Berdasarkan pengalaman bertemu ribuan usahawan, ramai yang dah mula tanya soalan ni sejak awal 2019.

"Macam mana nak mula buat jualan AUTO guna website ecommerce ni?"

“Kalau boleh tak nak layan close sale manual dah…”

 Secara kasarnya, ada 3 strategi asas (BACA: penting) perlu anda tahu:
  1. Strategi pemilihan produk (50% faktor kejayaan)
  2. Strategi pemasaran dan iklan (25% faktor kejayaan)
  3. Strategi website (25% faktor kejayaan)

Ketiga-tiga perkara diatas adalah cabaran utama bagi seorang yang baru hendak mulakan ecommerce.

“Tapi, saya dah ada produk yang memang ada demand?”

 

Okay, jika begitu, anda telah selesai separuh dari perjalanan untuk AUTO-kan jualan. Tapi bab strategi pemasaran dan iklan pula? 

Strategi website pula? 

Ramai usahawan yang saya jumpa, mereka memang dah biasa buat iklan untuk tarik leads dan close sale guna Whatsapp. Tapi, bila guna strategi dan teknik yang sama, tiada jualan yang masuk di website~!

Nak tahu kenapa?

Sebab strategi iklan untuk ecommerce tidak sama dengan iklan untuk tarik leads dan close guna Whatsapp.

 Bila guna Whatsapp, pelanggan boleh terus bersoal-jawab jika ada sebarang keraguan. Kalau beli dekat website tidak boleh nak bertanya terus.

 Jadi, sebab itu perlu ada strategi yang betul macam mana nak target prospek berkualiti (pandai beli guna web) dan yakinkan mereka untuk beli di web anda.
 

Dah mula pening?

Jangan pening-pening… semua ini saya dah pernah lalui sejak +-3 tahun lepas. Pengalaman-pengalaman saya dalam automasi jualan guna ecommerce ini saya telah catatkan dalam.

Kitab Strategi Sulit Ecommerce

Pendedahan: Inilah Strategi-strategi yang Terbukti Bejaya Hasilkan Jualan 100% Guna Website!

Danial Arif bersama Kitab Strategi Sulit Ecommerce

Apa Yang Terkandung Dalam Buku Ini:

mockup halaman kitab strategi sulit ecommerce png

Secara kasarnya, ada 6 topik penting yang saya kongsikan didalam buku terbaru ini. Semua topik ini adalah perkara yang wajib anda tahu untuk jalankan perniagaan online secara ecommerce.

Ini ringkasan setiap topik dan sub-topik “EMAS” yang anda bakal temui di dalam buku ini:

STRATEGI #1: 5 KUNCI KEJAYAAN BISNES ECOMMERCE

 
  • Masih harapkan FB Ads semata-mata? Dalam buku ini saya kongsikan apakah medium pemasaran dan iklan yang ada selain dari FB Ads dan IG Ads
  • Adakah satu website hanya fokus jual 1 produk sahaja? Atau boleh campur banyak-banyak produk dalam 1 website? Jawapan ada didalam bab ini. 
  • Kenapa perlu bina website kalau boleh jual di Shopee dan Lazada? Bukankah lagi jimat masa dan wang? 
  • Masalah utama sekarang adalah “PERANG HARGA”. Didalam bab ini saya tunjukkan apakah yang perlu anda buat untuk hadapi peperangan harga ini.

STRATEGI #2: IDEA PRODUK

 
  • Masih belum tahu hendak jual produk apa dalam web anda? Saya dedahkan teknik yang saya gunakan untuk cari produk. Teknik ini saya dah guna sejak tahun 2013!
  • Selain dari cara untuk dapatkan idea produk, saya juga dedahkan kriteria-kriteria produk yang wajib ada. Biasanya kalau jual produk yang ada kriteria ini, produk akan jadi mudah  dijual.
  • Kena pegang produk ke? Atau boleh jadi ejen? Dua-dua ada pro dan con, saya dah lalui kedua-dua situasi sejak tahun 2013, saya bentangkan apakah pro dan con.
  • Ads makin mahal, perasan kan? Jadi, saya juga hendak kongsikan macam mana nak kira margin untung supaya harga jualan produk nanti boleh cover kos iklan yang makin mahal dan masih untung.

STRATEGI #3: KEDAI ONLINE ANDA

 
  • Kena upah developer atau baik buat sendiri? Kalau nak buat sendiri, kena guna platform apa untuk bina web?
  • Saya kongsikan pengalaman saya membina laman ecommerce sejak dari tahun 2016. Saya kongsikan pro dan con pelantar yang ada dan apakah pelantar yang sesuai dengan situasi bisnes anda.
  • Selain platform, rekaan dan susun atur website anda mainkan peranan penting untuk convert jualan. Silap susun dan design, klik masuk banyak tapi sales tak lekat. Huhu…
  • Saya kongsikan beberapa blueprint susun atur rekaan website saya yang telah terbukti berjaya hasilkan jualan.

STRATEGI #4: TRAFIK BERKUALITI 

  • Nak buat FB Ads dan IG Ads tapi tak tahu nak target interest apa?
  • Nak buat Google Ads, tapi tak pasti keyword apa kena target?
  • Kedua-dua soalan ini hanya boleh dijawab dengan cara jalankan split test. Nak split test pun ada strateginya, bukan main spend mem-khinzir buta!
  • Jadi, dalam bab ini saya tunjukkan strategi yang saya guna untuk jalankan split test di FB Ads/IG Ads dan Google Ads.

STRATEGI #5: IKLAN & AYAT JUALAN MEMUKAU 

  • Sekarang, ramai yang dah tahu, iklan yang berkesan adalah bergantung pada copywriting.
  • Dalam bab ini, saya tunjukkan struktur copywriting yang sesuai untuk iklan tarik pelanggan masuk dan beli di website.
  • Selain copywriting iklan, copywriting dalam page produk dan salespage produk juga mainkan peranan besar.
  • Kalau copywriting web tak power, susah nak convert prospek yang masuk ni jadi pelanggan.
  • Senang cerita, copywriting web ni macam skrip close sale Whatsapp. Nak conversion jualan tinggi, kena ada skrip copywriting yang betul pada web jualan anda.

STRATEGI #6: MAKSIMAKAN KEUNTUNGAN 

  • Untuk survive dan berkembang dalam jangka masa panjang, kita perlu besarkan keuntungan.
  • Semua orang bisnes tahu, profit adalah raja dalam bisnes. Kalau sales besar, tapi untung ciput (atau tiada untung), bisnes memang tidak akan survive!
  • Jadi, ini adalah bab yang saya tulis sebagai dedikasi kepada usahawan online yang nak jalankan bisnes ecommerce secara jangka masa panjang.
  • Saya kongsikan strategi-strategi menarik yang boleh bantu naikkan jualan dan profit anda. 🙂

Apa Usahawan Lain Kata Tentang Buku Ini?

review buku kitab strategi sulit ecommerce 1
review buku kitab strategi sulit ecommerce 2
review buku kitab strategi sulit ecommerce
review buku kitab strategi sulit ecommerce 4
review buku kitab strategi sulit ecommerce 3
review buku kitab strategi sulit ecommerce 6

Siapa Patut Dapatkan Buku Ini?

Marketer

Kembangkan kemahiran digital marketing anda. Supaya dapat jadi “SUPERSTAR” dalam syarikat anda. (Psss… marketer yang mahir dengan strategi pemasaran untuk e-commerce mudah demand naik gaji)

Pemilik Bisnes

Nak tambah channel jualan? Dah penat uruskan team sales? Penat close sale whatsapp? Jom ketahui bagaimana anda boleh mula “AUTO” kan proses jualan guna e-commerce.

Pendapatan Tambahan

Nak buat bisnes part time yang tak ganggu tugas hakiki anda? Bisnes e-commerce jawapannya Luangkan masa 1-3 jam sehari pun boleh buat bisnes ini.

Pemilik Agensi

Bantu team anda jadi “MARKETER” yang POWER. Supaya mereka boleh bantu upgrade bisnes klien anda dengan buat jualan melalui e-commerce. (Anda boleh caj lebih pada klien untuk kempen e-commerce)

AMARAN! Buku Ini Bukan untuk Anda Jika:

Jika tergolong dalam golongan berikut, Kitab Strategi Sulit Ecommerce tak sesuai untuk anda…

BUTIRAN KITAB STRATEGI SULIT ECOMMERCE

Pilih Pakej yang Anda Mahukan

PAKEJ GANGSA

YURAN: 35
(TIADA DISKAUN)

PAKEJ PERAK

ASAL: RM129
PROMO: 77

(Diskaun 40%)

PAKEJ EMAS (PALING JIMAT!)

ASAL: RM300
PROMO: 87

(Diskaun  75%)

Tak Tahu Nak Pilih Pakej Apa?

Saya bantu anda buat keputusan...

  • Kalau anda solopreneur, sudah biasa run ads dan hanya perlukan idea baru (atau saja nak tambah lagi ilmu ecomm), boleh dapatkan Pakej Gangsa.
  • Kalau anda nak fahamkan secara serius perjalanan A-Z berkaitan perniagaan ecommerce, dapatkan pakej perak. Anda dapat akses ebook dan rakaman audio. Sementara tunggu buku fizikal sampai, anda boleh terus baca versi ebook. Rakaman audio juga membantu anda untuk ulang kaji ilmu sambil memandu atau sambil bekerja. 
  • Kalau anda nak manfaat yang paling banyak, boleh dapatkan pakej emas. Anda akan dapat 2 naskah buku fizikal, boleh hadiahkan pada business partner anda atau kawan bisnes anda. Anda juga dapat akses video panduan tutorial cara bina web ecommerce, cara bina copywriting yang memukau dan teknik Automated Ads. 

NOTA KAKI:

Harga buku ini hanya RM17 semasa dilancarkan. Harga telah naik beberapa kali dan akan dinaikkan lagi pada bila-bila masa tanpa sebarang notis.

Notis Privasi  Penafian
© Hak Cipta Terpelihara 2019 – Web ini dibina oleh Danial Arif